Sugeng Rawuh Wonten Blog-ipun Piyantun Ndeso nanging Radi Cerdas............

Thursday, December 6, 2012

Jenenge Wit ( Nama Pohon dalam Bahasa Jawa )

01.    Wit Aren (Aren) jenenge Ruyung.

02.    Wit Gedhang (Pisang) jenenge Debog.

03.    Wit Jagung (Jagung) jenenge Tebon.

04.    Wit Jambe (Jambe) jenenge Pucang.

05.    Wit Kacang (Kacang) jenenge Rendeng.

06.    Wit Kapuk (Kapuk) jenenge Randhu.

07.    Wit Krambil (Kelapa) jenenge Glugu.

08.    Wit Mlinjo (Mlinjo) jenenge So, Bego.

09.    Wit Pari (Padi) jenenge Damen.

10.    Wit Pohong (Ketela Pohon) jenenge Bonggol.

11.    Wit Pring Enom (Bambu Muda) jenenge Bung.

12.    Wit Pring Tuwa (Bambu Tua) jenenge Bungkilan.

13.    Wit Siwalan (Siwalan) jenenge Tal, Bogor.

14.    Wit Tela (Ketela) jenenge Lung.


Didapat dari berbagai sumber……..

3 comments:

  1. Ini artikel bermanfaat..http://belajarforex4life.bogspot.com

    ReplyDelete
  2. Yen neng nggonku, wit pohong (singkong) jenenge banggal. wit gedhang (pisang)jenenge debok utowo bonggol. So kuwi godhong mlinjo sing isih enom. Bago serat sing ana kulite wit mlinjo.

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah ketemu buat tugas kelas 2 nama2 tumbuhan dalam bahasa jawa. Thanks ya... http://produk.jimdo.com/

    ReplyDelete